Blogi

Kyllä ei oikein rehelliseltä peliltä tunnu

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 30.11.2019 23:32

Blogi >>

Tänään olen viettänyt harvinaisen urheilutäyteisen päivän. Olen todistanut, että ihminen pystyy samanaikaisesti seuraamaan kolmea urheilutapahtumaa nykytekniikan välityksellä ja samalla myös lukemaan urheiluaiheista kirjaa. Tuo urheiluaiheinen kirja oli juuri ilmestynyt Antti Rinteen elämänkerta, joka paljastaa sen, että pääministeri oli aikoinaan työläisjalkapalloilun kantavia voimia ja että hänen veljenpoikansa Rasmus Rinne on pelannut Porin Ässien maalivahtina ja veljentytär Erika Rinne on potkunyrkkeilyn maailmanmestari, joka seikka on kaikkien hänen setäänsä arvostelevien syytä ottaa huomioon tulevassa toiminnassaan.

 

Rukalla suomalaismenestys ilahdutti, mutta huomionarvoisinta on se, että miesten 15 kilometrillä kymmenen parhaan joukossa oli viisi norjalaista, naisten kympillä kärkikymmenikössä oli kolme norjalaista, kuten myös yhdistetyssä ja mäkikisassa kaksi norskia ylsi kymmenen parhaan joukkoon. Norjalaismenestys oli siis käsittämättömän surkeaa edellisiin kauden avauksiin verrattuna ja tämä ei oikein rehelliseltä peliltä tunnu. Ilmeisesti jotain uutta vilunkia paljastuu kohta kansainvälisessä talviurheilussa.

 

Muistettakoon, että muutama vuosi sitten Norjan naiset ottivat jopa kahdeksaisvoiton naisten hiihdossa ihan puhtainn keinoin.  Kuten kaikki muistavat niin Falunin vuoden 1954 mm-kisoissa Suomen miehet ottivat neloisvoiton 15 kilometrillä, mutta siihen asiaan Aku Kiuru antoi myöhemmin luonnollisen selityksen.

 

Keskeisin tapahtuma päivän urheilurintamalla oli se, että SM-liigassa sukuni teki jääkiekkoilun historiaa. Nimittäin pikkuserkkuni poika Juuso Könönen tunsi ilmeisesti syyllisyyttä jostain ja ainakin radioselostuksen mukaan yritti mennä jäähylle, vaikka mitään rangaistusta ei oltu vihelletty ja jäähyaition valvoja joutui hätistämään hänet takaisin peliin. Yleensä pelaajien jäähyboksiin saaminen on hyvin työlästä. Ilmeisen kiltti mies on siis tää sukuni paras kiekkoilija ja sama luonteenpiirre vaivaa mielestäni myös itseäni ja niinpä olenkin liiallisen kiltteyteni vuoksi menestynyt elämässäni kohtuuttoman huonosti. 

 

Talvisodan alkamispäivän kunniaksi ampumahiihtäjämme taistelivat viestikilpailussa poikkeuksellisen pontevasta ja tuloksena olikin kymmenessija, vaikka maailmassa on noin 200 valtiota. Tosin 80 vuotta sitten maamme ampumahiihtäjien taso ihan maailman huippua. 

 

 

 

 


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi