Blogi

Lamborghini

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 09.01.2018 18:18

Blogi >>

Harva on se suomalainen, joka ymmärtää Pietarin matkallaan pistäytyä nykytaiteenmuseossa Erartassa, joka on sikäläinen Kiasman vastine, tosin paljon suurempi, koska suurvalloilla on suurvaltojen vehkeet. Itse kuulun harvoihin suomalaisiin Erartan  vakioasiakkaisiin, vaikka en kuvataiteesta mitään ymmärrä, josta osoituksena on se, että olen tiettävästi ainut, joka on jäänyt piirustuksesta laiskanläksylle, kun en osannut vaahteranlehteä oikein hahmottaa paperille enkä osaa vieläkään.

 

Tällä kertaa Erartassa oli mm. Lamborghini-autojen näyttely. Merkkihän on suomalaisille hyvin tuttu, koska maahamme on tuotu ainakin kolme tällaista kalliimman puoleista ajoneuvoa, joiden omistajina ovat olleet Rytsölän veljekset ja Vesa Keskinen. Pietarissa näkee muuten ökyautoja huomattavasti enemmän kuin Suomessa, mutta Ladoja on siellä vähemmän. Itse bongasin kaupungin liikennekaaoksessa yhden perinteisen Ladan, ehkä minulle tuntemattomia moderneja Lada-malleja on enemmän.

 

Lamborghini on tunnettua italialaista muotoilua ja minustakin, joka en tyylikkyydestä paljoa ymmärrä, hyvin tyylikäs, vaikka itse en kyllä sellaista huolisi. Sen yllättävän tiedon näyttelystä  löysin, että tehtaan perustaja herra Lamborghini aloitti uransa valmistamalla aluksi äärimmäisen kömpelön näköisiä traktoreita, mutta siirtyi myöhemmin urheiluautoihin. Nykyään on vaikea uskoa, että traktorimiehet siirtyivät suoraan urheiluautoihin, yhteisiä komponentteja löytyy laitteista hyvin vähän.

 

Volvokin on valmistanut sekä traktoreita että autoja, mutta se ei ole yllättävä tieto, koska kyllä Volvo-autoissa on mielestäni paljon traktoriin viittaavia piirteitä.

 

Lamborghini-näyttelyyn voi tutustua tästä linkistä:

https://www.erarta.com/en/calendar/exhibitions/detail/e5ff4d92-6620-11e7-8be6-8920284aa333/ 

 

 


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi