Blogi

Messiashiihtäjä

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 06.09.2018 18:26

Blogi >>

Kuolan tundralla minulle paljastui, että olen vuosia sitten kirjoittanut ropakantaa. Silloin väitin, että eräs savolainen mestarihiihtäjä olisi saanut vankeustuomion ja Suomen Hiihtoliitolta neljän kuukauden kilpailukiellon pontikankeiton vuoksi, joka on urheiluhistoriamme ainut pontikankeitosta annettu kilpailukielto.

 

Totuuden siemen tarinassa on, mutta olennaista asiassa on se, ettei kyseinen mestarihiihtäjä keittänyt pontikkaa. Nimittäin hänen isänsä ja veljensä syyllistyivät moiseen lainvastaiseen tekoon ja jäivät kiinni, kun sähköyhtiön miehet tutkivat linjojaan ja löysivät luvattoman liittymän. Selkeää johtolankaa seuratessaan sähkömiehet löysivät johdon päästä pontikkatehtaan.

 

Ilmeisesti pientilan hiihtäjäpoika otti syyn niskoilleen sen vuoksi, koska hän oli pientilan joutavin mies linnaan, koska ei juurikaan tehnyt hyödyllistä työtä, vaan keskittyi etupäässä hiihtoharjoitteluunsa.

 

Myöhemmin sama messiasluonteinen hiihtäjä sai myös tuomion rattijuoppudesta. Siinäkin tapauksessa hän oli viaton. Nimittäin hänen kaverinsa, joka oli myös maamme hiihtohuippuja, kolhi kännipäissä autoillessaan ajoneuvoaan ja kun virkavalta saapui paikalle, otti apukuljettajan paikalla istunut pontikankeittäjänä tunnetuksi tullut hiihtäjä syyn niskoilleen, koska todelliselta syylliseltä olisi mennyt tuomion myötä hyvä nuhteetonta käytöstä edellyttänyt virka.

 

Edellä kertomani tiedot kuulin tavallisesti luotettavista lähteistä entiseltä kansallisen tason hiihtäjältä, joka tuntee tapausten taustat, joten pidän hänen kertomustaan lopullisena totuutena kyseisestä asiasta.

 

 

 

 

 

 

  

 


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi