Blogi

Mies joka antoi kasvot syövälle ja juovalle

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 10.09.2019 18:06

Blogi >>

Kauniisti kirjoittaa pakinoitsija Bisquit Ilta-Sanomissa äskettäin edesmenneestä viihdealan monitoimimiehestä Jukka Virtasesta. Hänen muistopakinastaan paljastuu myös se jokin ilta sitten ihmettelemä asia, että innokas jalkapallomies Virtanen oli tavallaan Kupsin miehiä. Ainakin hän oli sanoittanut joukkueen kannustuslaulun Banzain ja hän myös suostui vastaanottamaan arkkipiispa Leon lahjoittaman Kupsin kaulaliinan.

 

Selitys Virtasen savolaismyönteisyyteen on ainakin Biquitin mukaan se, että hänen synnyinseutunsa Jämsänkoski kuuluu savolaisasutuksen kiilaan, joka kiertyy hämäläisalueelle pohjoisen kautta. Savolaiskiilan läntinen päätepiste on muuten Vimpeleen Savojoki, jonka asian jo joen nimikin säälimättä paljastaa.

 

Savolaiskiilan historiallinen selitys ainakin hyvän tarinan mukaan on se, että sekä Nuijasodassa että Isossa Vihassa Pohjanmaan ja Hämeen miehet tapettiin niin anhittomiin, että savolaisia poikamiehiä joutui lähtemään uskoakseni aika vastentahtoisesti lohduttamaan sikäläisiä surevia leskiä. 

 

Bisquitin jutun voi lukea alla olevasta linkistä ja lukijan huomio kannattaa kiinnittää varsinkin siihen seikkaan, että muistopakinassa paljastetaan, ettei Virtanen suostunut ajamaan autoa eikä häntä voinut kuvitella tuhlaamassa aikaansa kodin pikkuremonttien parissa. Sellaisia sympaattisia miehiä on maassamme jokunen muukin.

https://www.is.fi/viihde/art-2000006232997.html 

 

Lopuksi hiljennymme kuuntelemaan Jukka Virtasen muistoa kunnioittaen hänen sanoittamaansa Hottentottilaulua, joka lienee nykyään radiossa esityskiellossa ilmeisen rasismin vuoksi, mutta minusta se pentuna oli pelkästään jännittävä eikä afroafrikkalaisia ihmisiä halventava.

https://www.youtube.com/watch?v=91mnOb9he4o 


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi