Blogi

Muhammad Ali ja hänen lapsensa

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 24.07.2020 16:56

Blogi >>

Eilen tuli tv:stä dokumenttiohjelma Muhammad Alista eikä kenellekään tarvitse meillä Suomessakaan kertoa kuka hän oli ja mitä hän suurta hän elämässään teki, koska ohjelmassakin väitettiin, että hän on maailmankaikkeuden historian tunnetuin amerikkalainen, joka seikka kertoo paljon ihmiskunnan tilasta ja sivistystasosta. Tosin epäilen, että Donald Trump tulee vielä ohittamaan kuuluisuudessa Alin.

 

Kaikki ohjelmassa haastatellut, jotka olivat amerikkalaisia, vakuuttivat, että siinä vasta oli älykäs ja hieno mies. Hänen vaatimattomuuttaan ei tosin kukaan tainnut korostaa. Itse muistan, miten vaatimattomuutta arvostavat suomalaiset vuonna 1964, jolloin olin juuri kouluun menossa, paheksuivat silloisen Cassius Clayn itsekehua ja toivoivat, että iso ruma karhu, joksi Clay Sonny Listonia nimitteli, olisi isolla nyrkillään tukkinut Louiswillen suuri suun, joksi Claytä kutsuttiin, suuren suun, mutta toisin kävi.

 

Varsinkin Muhammad Alin vaimot kehua retostelivat miehen erinomaisuutta. Ali oli neljä kertaa naimisissa ja virallisesti hänellä oli erilaisten naisten kanssa yhdeksän lasta; tosin suuremmistakin lapsimääristä huhutaan, mutta koska kyseessä ovat niin suuret luvut, niin lopulliseen tarkkuuteen ei voi päästä. Ilmeisesti muslimipuolella ei pidetä kovin suurena vikana sitä, jos pystyvä mies ei jaksa täysin pidättyä yksiavioisuuteen.

 

Muhammad Ali kuoli vuonna 2016 ja jätti mielestäni yllättävän pienen perinnön, eli vain 40 miljoonaa taalaa, joten tiukkaa tulee miehen lapsilla olemaan toimeentulonsa kanssa. Luulen, että tavallinen suomalainen NHL-tähtikin kuolee rikkaampana. Lukuisten avioerojen ja lastenruokkomaksujen lisäksi Alin köyhyyden selittää se, että hänen uransa alkuaikoina USA:ssa suhtauduttiin hyvin nuivasti suurituloisiin ja niinpä sikarikkaiden ylin veroaste oli 90 %, jota nykyään pidettäisiin selvänä sosialismina, vaikka tilanne alkaa olla Amerikassa se, että veronmaksajat, jotka omistavat puolet maapallon varallisuudesta, mahtuvat yhteen golfautoon.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi