Blogi

Murha kirkolliskokouksessa

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 21.02.2021 14:30

Blogi >>

Harva on se kerta, jolloin Helsingin Sanomissa on paljon luettavaa, mutta tänään oli se kerta. Ja harva on se kerta, jolloin edellä mainitussa lehdessä on useamman aukeaman juttu, mutta tänään nähtiin sellainen kerta, kun lehti käsitteli maamme ortodoksisen kirkon sisäistä valtataistelua. Minä, joka suhtaudun hyvin skeptisesti kaikenlaisiin ihmisten kuvittelemiin henkiolentoihin, hihittelin ääneen tapaukselle.

 

Ensiksi tuli mieleeni, että toisen valtiollisen kirkkomme valtataistelusta saisi hyvinkin samankaltaisen elokuvan kuin mitä Kummisetä on. Suomessahan on kokemusta edellä mainitun elokuvan tuottamisesta, koska muistaakseni jostain Kari Hotakaisen kirjasta luin, että tosi asiassa Kummisetä, olettaisin, että varmaankin kustannussyistä, filmattiin Suomessa ja että Malmin mustalaiset näyttelivät mafiosojen rooleissa.

 

Sitten toiseksi tuli mieleeni, että Kuopiossa asuva metropoliitta Panteleimon, joka on julkaissut lukuisia jostain syystä pääasiassa Iisalmeen sijoittuvia rikosromaaneja, voisi kirjoittaa ortodoksisen kirkon tilanteesta, jonka hän varmaankin virkansa puolesta hyvin tuntee, dekkarin nimeltään Murha kirkolliskokouksessa.

 

Joskus vuosia sittenhän Panteleimon vieraili kirjastolla puhumassa kirjoistaan, niin silloin pyysin puheenvuoron ja heti sen myös sain, ja esitin, että Panteleimon voisi kirjoittaa, koska Iisalmen asiat hyvin tuntee, dekkarin nimeltä Murha Hiihtoliitossa, ja kirjan keskeinen vaikuttajahenkilö voisi olla Hiihtoliiton ortodoksitaustainen päävalmentaja. Tapahtumapaikkana voisi olla Iisalmen Koljonvirran mielitautiparantola, josta niin hullua kuin se onkin, maamme huippuhiihtäjät kävivät hakemassa lisävauhtia.

 

Jonkinlainen totuuden siemen tuolla Hiihtoliitto-dekkarilla olisi, koska kyllähän maamme huippuhiihdossa on sattunut selittämättömäksi jäänyt kuoleman tapaus ja Hesarin jutun luettuani en pitäisi mahdottomana, etteikö myös ortodoksikirkon piirissä voisi ainakin hyvällä mielikuvituksella varustettu henkilö kuvitella tapahtuvan vastaavaa.


Takaisin

Kommentit

Kirjoittanut ak 22.02.2021 15:36
Muuten isänmaallisena miehenä tunnetun päävalmentajan äiti oli venäläinen, joten pojanpoika on palannut juurilleen.
Kirjoittanut Larry Holmes 22.02.2021 12:21
Tämän jutussa mainitun entisen päävalmentajan poika työskentelee nykyään Venäjällä ja on toiminut Sputnik-rokotteet "mannekiinina" suomalaisessa mediassa.

Kommentoi