Blogi

N.....i

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 09.09.2020 16:18

Blogi >>

Eilen mielenkiintoisessa Docventures-ohjelmassa käsiteltiin rasismia ja rotusyrjintää, joka oikein sekä ajankohtaista onkin. Opin ohjelmasta esim. sen, että rasismi ja rotusyrjintä ovat eri asioita, vaikka sitä ei tyhmempi heti huomaakaan, kuten mm. myös itselleni on päässyt tapahtumaan.

 

Olen tiennyt, että nykyään on itsestään selvää, että n......i-sana on tuomittava asia, mutta ilmeisesti myös ihmisen kutsuminen musta- tai ruskeaihoiseksi ei ole suotavaa. Ehkä tästä lähtien pitäisi käyttää tarvittaessa ilmaisua afroafrikkalaistaustainen henkilö, vaikka hieman tönköltä se kuulostaakin ainakin pikajuoksua selostettaessa.

 

Muistanpa muuten, kuinka ennen Heinolassa asuessani siellä järjestettiin kerran kesässä isot yleisurheilukilpailut, jonne kutsuttiin myös em. afroafrikkalaistaustaisia urheilijoita, jotka majoitettiin paikalliseen retkeilymajaan. Sinne oli majoittunut erään kerran samaan aikaan myös kotimainen romaniseurue, joka afroafrikkalaistaustaiset urheilijat nähtyään suureen ääneen ihmetteli, että keitä nämä tummat oikein ovat.

 

Silloin moinen asia minua sivistymätöntä ihmistä vain huvitti suuresti, mutta nykyään moista selkäkeikkanaurua varmaankin paheksuttaisiin, joka oikein onkin. Saattaisivatpa heikoimmat pyörtyäkin asian johdosta ja moni varmaankin myös kirjoittaisi lehtiin, vaikka minusta sellaiset olisivat vain naivia ihmisiä, kuten Simo Salminenkin jossain laulussaan vakuuttaa.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi