Blogi

Nailonsukkamurhat

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 29.07.2011 19:26

Blogi >>

Viimeaikaisten synkkien maailmantapahtumien innoittamana muisteli parturini Kuopiossa v-65 tapahtuneita ja kovasti valtakuntaa kuohuttaneita nailonsukkamurhia, joiden tapahtumiin liittyvistä henkilöistä hän tunsi monia, mm. murhaajan, miellyttävän naapurinpojan, joka oli parturioppilas.

 

Itsekin muistan selvästi, kuinka Suonenjoella elettiin hirmutöiden vuoksi kauhun vallassa. Nimittäin radiouutisissa kerrottiin, että murhaajaksi epäilty henkilö oli nähty matkustavan junalla Kuopiosta Suonenjoelle. Epäilty saatiin onneksi pian kiinni ja parturini muisteli, että mies tunnustikin teon nopeasti. En tiedä tunnustiko jo siinä vaiheessa, kun poliisit puhuttelivat häntä, vai tarvittiinko vallan kuulustelujakin.

 

Siihen aikaan Kuopion poliisitoiminta oli kaikin puolin tehokasta. Kun torin liepeillä alkoi ilmetä järjestysongelmia, perustettiin asiaa varten oma erkioisyksikkö. Siihen kuuluivat ainakin oli eräs 210 cm pitkä ja ruumiinrakenteeltaan vanttera poliisi ja toinen konstaapeli, joka oli Pohjoismaiden paras moukarinheittäjä. Nopeasti tilanne olikin kuulemma sellainen, että kun mustamaija kaartoi torille, saapuivat pahimmatkin häiriköt heti vapaaehtoisesti tiedustelemaan, että mahtuisiko kyytiin.

 

Savon Sanomat julkaisi heti löydetyn nailonsukkamurhaajan kuvan ja  tarkat henkilötiedot. Tosin myöhemmin ilmeni, ettei murhaajaksi leimatulla ollut mitään tekemistä surmien kanssa. Mies oli menettänyt asian vuoksi maineensa, palkkansa pidätysajalta ja työpaikkansa, mutta mitään korvauksia hän ei koskaan saanut. Mies ei tietääkseni koskaan toipunut tapauksesta.

 

Lisätietoa Kuopion nailonsukkamurhista löytyy täältä 

http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=211&highlight=kivioja 


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi