Blogi

Naisliikunnan juhlaa

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 21.07.2021 15:31

Blogi >>

Ruotsin jalkapalloilijanaiset murskasivat Tokiossa kultamitalisuosikkina pidetyn USA:n 3-0 ja se lienee alkusoittoa Pohjoismaiden mitalisateelle, jota Helsingin Sanomat tänään ennusti. Ruotsi, Tanska ja Norja tulevat kahmimaan monta kultaa, tosin Suomella ja Islannilla saattaa mennä hieman heikommin.

 

Itse asiassa nyt alkaa tuntua vahvasti siltä, ettei Suomi saa mitaliakaan, ellei sitten Suomea edustava Amerikassa asuva rullalautatyttö, jonka nimen päälle en pääse yllätä. Hyvällä arpaonnella Heinäveden Hyrskeen kasvatti lupaava 40-vuotias nyrkkeilijätyttö saattaa myös yltää pronssille. Eilen Urheiluruudussa valitettavasti mitalitoivona pitämäni uimari Ari-Pekka Liukkonen valitti huonoa kuntoaan ja vaikutti olevan tyytyväinen, jos selviää lempimatkallaan alkueristä jatkoon.

 

Nyt vaikuttaa vahvasti siltä, että aion tänä kesänä keskittyä naisliikunnan seuraamiseen, koska siltä rintamalta saattaa monenlaista menestystä tulla Suomelle, isiemme maalle. Ja muutenkin naisliikunta tarjoaa elämyksiä. Viikko sitten olin seuraamassa Kupsin ja PK-35: naisten mestaruustaistelun kannalta ratkaisevan tärkeää ottelua ja koin katsomossa poikkeuksellisen suuren urheilullisen tunne-elämyksen.

 

Nimittäin Kupsin vantterahko, vaikkakin lyhyehkö, tyttö taklasi kylmän rauhallisesti vastustajan paljon isomman tytön irti pallosta ja laukoi sitten pelivälineen rangaistusalueen rajalta tarkasti alanurkkaan. Sellainen toiminto on vielä ihan tavallista jalkapallorintamalla, mutta sen jälkeen hän vielä hyppäsi suorin vartaloin ja mielestäni vielä vähän kerienkin täyden voltin ja putosi täysin horjumatta jaloilleen. Sellainen ei ole tavallista jalkapallorintamalla ja kyseisen tytön tulisi vahvasti harkita vaihtoa naisjalkapallosta naisvoimistelun puolelle.

 


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi