Blogi

Neljännes romani

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 06.10.2019 11:57

Blogi >>

Tapani mukaisesti näin taas ennusunessa tänään pelattavan mestaruuden kannalta tärkeän Kups-Honka-ottelun etukäteen. Kotijoukkue voitti tiukkojen vaiheiden jälkeen 1-0. Tällä kertaa olin poikkeuksellisesti itse kentällä vahvistamassa kuopiolaisten rivejä ja tärkeä tehtäväni oli potkaista pallo katsomoon aina kun vain tilaisuus siihen aukeni.

 

Nähtäväksi jää, miten pelissä reaalitodellisuudessa käy, yleensä ennusuneni eivät toteudu. Varmaa kuitenkin on, että Keskuskentällä nähdään uuden katsomon yleisöennätys, koska jo yli 5.000 lippua on myyty. Kupsin kaikkien aikojen yleisöennätys on 6873 vuoden 1969 ottelusta, jossa ratkaistiin kumpi on voittamassa, vallankumousko vaiko taantumus, sillä Kuopion porvariston seura Kups kohtasi silloin työläisjalkapalloa harrastaneen Kuopion Elon. Itse asiassa tuo katsojamäärä on aika pieni, kun vertaa sitä siihen, että vuonna 1993 oli Porin Jazzin mestaruuden ratkaisseessa ottelussa Mypaa vastaan paikalla 11.193 silmäparia.

 

Illan pelin saattavat ratkaista pienet vaikeasti ennustettavat asiat. Moni Kupsin haave menestyksestä on kariutunut käsittämättömiin rangaistuspotkuihin ja ulosajoihin. Esimerkiksi kun joukkue viimeksi voitti Suomen mestaruuden vuonna 1976, ajettiin viimeisessä ottelussa kuopiolaisten suurin tähti Olavi Rissanen suoralla punaisella ulos kentältä, koska hän nimitti Kpv:n maalivahti Gunnar Isosaarta mustalaiseksi. Erotuomarin ratkaisu oli ihan oikea, koska Isosaari oli vain neljännes romani. Onneksi mestaruus ei ratkennut tuohon ulosajoon.

 

Illan ottelu alkaa klo 16 ja sen voi nähdä suorana Jim-kanavalla, vaikka siitä ei ole pahemmin huudeltu.

 

 

 

 


Takaisin

Kommentit

Kirjoittanut ak 06.10.2019 18:34
Pettyneitä kuopiolaisia oli Keskuskentällä 7114 kpl. Laukaukset olivat Kupsille 17-7 ja maalivahtien torjunnat 1-4, mutta todellisella räkämaalilla vieraat veivät tärkeän pisteen. Kupsin maali oli sen sijaan ihan oikea tekomaali.
Kirjoittanut Hannu M 06.10.2019 16:09
Ensimmäinen puoliaika takana ja enneunesi
mukaan menty 1-0. Peli jatkuu saa vielä jännittää aivan tarpeeksi.

Kommentoi