Blogi

Palautuminen

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 07.06.2021 15:50

Blogi >>

Hyvin on kiekko pomppinut Leijonille koko Jukka Jalosen valmennuskauden ajan ja moni ottelu, jossa poikamme ovat olleet alakynnessä, ovat kääntyneet Suomen, isiemme maan, voitoksi. Mutta eilen Latvian turnauksessa, jota harhaanjohtavasti kutsuttiin mm-turnaukseksi, ei peli kääntynyt meidän voitoksemme, vaikka Suomen c-maajoukkue olikin pikkuisen parempi kuin Kanadan e-maajoukkue.

 

Tosin kysymys ei ollut pelkästään onnesta, vaan lopputulokseen vaikutti myöskin epäreilu ottelujärjestys. Nimittäin jostain merkillisestä syystä loppuottelu käydään heti välieräpelejä seuraavana päivänä ja niinpä nyt Kanadaa onnisti siinä, että joukkue sai huiliaikaa peräti neljä tuntia Suomea enemmän. Sillä seikalla saattoi olla huomattava etu näin tasaväkisessä kohtaamisessa.

 

Mutta hirmuinen on nykykiekkoilijoiden palautumiskyky. Hirmuista vauhtia jaksetaan pitää illasta toiseen. Olisi mielenkiintoista tietää, että onko joukkueilla nesteytysvälineistö mukanaan turnausmatkoilla. Vaikka jääkiekkoilijat ovat isoja ja rotevia, niin heidän palautumiskykynsä on Lasse Virenin luokkaa. Kuten kaikki, jotka urheilusta jotain muistavat, muistavat, että Montrealin kisoissa Viren juoksi kovavauhtiset alkuerät sekä 10.000 metrillä että 5.000 metrillä ja voitti sitten molemmat loppukilpailut.  Se ei kuitenkaan riittänyt, vaan vitosen kultajuoksua seuraavana päivänä mies oli voittaa maratoninkin; Virenin onneksi sillä matkalla ei ollut alkueriä.

 

Olisi mielenkiintoista tietää nyt jo edesmenneen hiihtäjien juottomiehen Aku Kiurun näkemys keinoista, joilla urheilijoiden palautumiskykyä voisi parantaa. Akuhan kertoi, että hänellä oli aikoinaan sellaiset dropit, että niillä pistettiin ruumiitkin hiihtämään. 


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi