Blogi

Peljättävä paikka

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 23.03.2020 18:46

Blogi >>

Aikana, jolloin yleisesti vallalla alkaa olla teologinen näkemys, jonka mukaan kaikki pääsevät taivaaseen ja aikana, jolloin paavi esitti näkemyksenään, että taivaaseen pääsevät myös kiltit lemmikkieläimet, niin satunnaisen matkailijan silmään pistää kummasti tuo Suonenjoen körttikirkon oven yläpuolelle satunnaisen matkailijan lievästikin sanottuna vähemmän sydämellisesti tervetulleeksi toivottava kyltti, jossa todetaan "KUINKA PELJÄTTÄVÄ ON TÄMÄ PAIKKA".

 

Sillä julistuksella ei pyritä miellyttämään kaikkia, kuten nykyajan markkinamiehillä on tapana.  Pelollahan lutkukirkko opetti muinaiset esi-isämme lukemaan ja pyrki myös rajoittamaan muinaisten esi-isiemme juopottelunsyntiä sekä korosti sitä, että otsa vaahdossa, kuten muistaakseni Sanassa sanotaan, tulee tämän leipänsä tienata.

 

Niinpä voimmekin nauttia nyt pohjoismaisesta hyvinvointivaltiosta, jossa ihminen voi tulla sangen hyvin toimeen, vaikka ei töitä tekisikään. Se on historiallisesti ja maantieteellisesti tarkasteltuna hyvin epänormaali tilanne. Amerikkalaiset pitävät pohjoismaisia yhteiskuntia sosialistisina ja monet venäläiset suorastaan kommunistisina, jollaisesta yhteiskunnasta Neuvostoliitossa kovasti haaveiltiin.

 

Nähtäväksi jää, miten eri yhteiskuntamallit suoriutuvat tämänhetkisestä kriisistä. Korona kaataa tällä hetkellä varsinkin huolettomia roomalaiskatolisia eikä Amerikan itsekkyyttä korostavilla kalvinisteillakaan kovin hyvin mene; ainakin talousennustukset povaavat sinne melkoista katastrofia.

 

Pohjoismaalaiset luterilaiset ovat tähän asti selvinneet koronan kynsissä aika hyvin, mutta eivät kuitenkaan pärjää alkuunkaan idän ortodokseille, koska Venäjällä on kuollut tähän mennessä vasta yksi ihminen koronaan ja hänkin ilmeisesti enemmänkin vanhuuteen ja veritulppaan. Niin ainakin, mikäli yhtään on uskominen sikäläisiin tiedotusvälineisiin. 


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi