Blogi

Petteri Pennasen pirunmoinen pommi

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 09.10.2018 17:56

Blogi >>

Toissa iltana koin tämän kesäkauden suurimman tunne elämyksen, kun Kupsin Petteri Pennasen pirunmoinen pommi 20 metristä upposi tarkasti Tampereen Ilveksen vasempaan ylänurkkaan vastustamattomalla voimalla. Niinpä taestelu mitalista jatkuu.

 

Tuon sanonnan "taestelu jatkuu" kuulin vajaat kolmekymmentä vuotta sitten Urheiluruudusta, jossa käsiteltiin silloisen Kupsin surkeasti mennyttä kautta ja haastateltiin muistaaksen Anssi Pellikkaa, joka lopuksi iloisesti hymyillen vakuutti, että "taestelu jatkuu". Silloisella itähämäläisellä työpaikallani oli noteerattu haastattelu ja sain monta kertaa kovan paikan tullen työtovereiltani kuulla. että "taestelu jatkuu".

 

Muuten Kupsin ja Ilveksen otteluissa on tunnelma ja epäilen, että taustalla on poliittinen taestelu. Nimittäin leimallisesti Kups on porvariseura, jonka juuret ovat tehtailija Saastamoisen yksityisarmeijassa, josta käytettiin aikoinaan nimitystä Kuopion aktivistien salainen taestelujärjestö.

 

Sen sijaan ilvesläiset tulevat punaisesta Tampeen kaupungista ja muistanpa, kun olin siellä kylpylälomalla, niin Ilveksen valmentaja Jarkko Wissiä haastateltiin sikäläisellä paikalliskanavalla ja Wiss vakuutti totisena kameraan katsoen Ilveksen pelaavan työläisjalkapalloa ja seuran maalivahti, olisiko jo silloin ollut itse Hilader, vakuutti vieressä kirvesmiehenliivi yllään, että näin on, työläisjalkapalloa pelataan.

 

Katsokaapa alla olevasta ottelukoosteesta, millaista jalkapallo parhaimmillaan on. Kuunnelkaa, miten kaunis ääni helähtää pallosta, kun Pennanen jysäyttää nilkkalaukauksella kunnon pommin.

https://www.youtube.com/watch?v=QvAMTmVCQ9k


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi