Blogi

Pölyttäjähyönteisten paratiisi

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 08.07.2019 18:49

Blogi >>

 

Vaikka sortavalalaisten hyvinvoinnin taso ei olekaan ihan pohjoismaisella tasolla, niin pölyttäjähyönteisillä, jotka ovat maailmanmenon näkökulmasta huomattavasti ihmislajia tärkeämpiä, pyyhkii hyvin. Itse asiassa Sortavalaa voi pitää pölyttäjähyönteisten paratiisina ja se on hyvä se.

 

Kaupungissa saavat kaikki kukat kukkia vapaasti ja kadunvarretkin ovat jännittävän reheviä ja monimuotoisia toisin kuin meillä, jossa jokainen kasviyksilö, joka  yrittää nostaa päätään toisia ylemmäksi, armotta niitetään tai trimmeröidään maahan.

 

Itse kuulun viimeiseen ikäluokkaan, joka joutui oppikoulussa keräämään kasveja. Tosin tämä velvoite kohdistui minuun vain ensimmäisen luokan jälkeisenä kesänä ja vain ylivoimaiselta tuntuvat 25 lajia piti minun oppia tuntemaan, mutta siitä huolimatta ainoastaan voikukan, pionin, jättiputken ja pelakuun nykyään tunnistan.

 

Niinpä en osaa määritellä kuvan lajia, joka jo alkukesästä on kasvanut miestä pitemmäksi. Noita hujoppeja olivat Sortavalan kadunreunat täynnänsä. Vähän se muistuttaa meikäläistä ohdaketta, mutta jos se on se, niin suurvallalla on suurvallan rikkaruohotkin.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi