Blogi

Poliittiset murhat

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 09.11.2018 19:03

Blogi >>

Kunnon tyrannin on tarpeen tullen kyettävä  murhauttamaan ihmisiä tai muuten hän ei ole kauaa tyrannin vaativassa tehtävässä. Tyrannin uskottavuus perustuu siihen, että ainakin varteen otettavat kilpailijat saavat pelätä henkensä puolesta.

 

Putinin ympäriltä on kuollut sekä kilpailijoita että vastustajia ja Venäjän yksinvaltias saattaisi olla vaikeuksissa, mikäli hän joutuisi oikeasti riippumattoman tuomioistuimen eteen vastaamaan tekosistaan niin juristi kuin hän onkin. Toisaalta humanistina pidetty Barak Obama on myös murhauttanut miehittämättömillä lennokki-iskuilla tuhansia ihmisiä terrorismin vastaisen sodan nimissä ja luulen joukossa olevan muutaman viattomiakin. Kyllä Obamallakin olisi Haagissa selittämistä, ei edes vierasmaalaisia saa noin vain lennokista käsin tappaa.

 

Kuopiossa vieraillut Arvo Tuominen tosin epäili, että läheskään kaikista Venäjän epäilyttävistä poliittisista kuolemista ei pääse suoranaisesti Putinia syyttämään. Tuomisen mukaan joistain tapauksista voi epäillä oma-aloitteisia tsetseenejä, jotka pyrkivät muistuttamaan Kremliä olemassa olostaan.

 

Ja hyvin he ovat asiassa onnistuneetkin, koska Tsetseenia on Venäjän unionin rahanjaossa suuri nettosaaja. Niinpä esimerkiksi uudelleen rakennettu Grozny on kuvista päätellen upea paikka. Sen sijaan Tsetseenian kokoinen Karjalan tasavalta on Venäjän unionissa nettomaksaja ja sitä ei voi olla huomaamatta Karjalan kyliä kierrellessään.

 

Mutta eivät Vuokkiniemen kyläkaupan edessä jututtamani karjalaisukot olleet lähdössä ketään tappamaan. He vai kasvattavat pottujaan ja pyytävät järvestä muikkujaan kaikessa rauhassa. Keijo Korhonen kertoo jossain kirjassaan, miten hän yritti säälistä antaa rahaa jollekin Vienan Karjalan mummolle, mutta tämä ei suostunut almuja ottamaan, vaan vakuutti, että hän ei rahaa tarvitse, sillä kuoppa on täynnä kartoffeleita.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi