Blogi

Puhuva ja pussaava kansa

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 07.01.2019 18:48

Blogi >>

Vaan eivät pärjää enää Suomen pojat perinteisissä talvisissa yksilölajeissa. Keski-Euroopan mäkiviikoilla, jota meikäläiset ennen hallitsivat suvereenisti, paras suomalainen oli sijalla 35. Kilpaladuilla menee vielä huonommin. Suomesta ei löytynyt yhtään miestä, joka olisi jaksanut hiihtää loppuun asti Keski-Euroopan latuviikon loppuun asti. Onneksi ei Tiilikais-Pekan ja Nopos-Paavon tarvinnut tätä häpeää nähdä.

 

Sen sijaan Suomen miehet voittivat joku viikko sitten sählyn maailmanmestaruuden jo toisen kerran peräkkäin eikä pelin keksineistä ruotsalaista ollut oikein edes vastusta. Eilen pikkuleijonat voittivat jääkiekon maailmanmestaruuden. Eilen Suomi myös voitti lentopallon Em-karsinnoissa vahvan palloilumaa Tanskan käsittämättömän ylivoimaisesti. Toissa päivänä Suomen eri ikäiset tyttöjen ja poikien koripallomaajoukkueet kohtasivat Ruotsin vastaavat yhdistelmät ja kaikki ottelut voitettiin kerrassaan käsittämättömän ylivoimaisesti. Hyvät länsinaapurimme tekivät suunnilleen puolet Suomen joukkueiden pisteistä. Meikäläisten ylivoima oli jotain kerrassaan käsittämätöntä.

 

Vaikuttaa vahvasti siltä, että Suomen kansasta on tullut hyvin sosiaalisesti kyvykästä puhuvaa ja pussaavaa kansaa. Sitä ei olisi uskonut siihen aikaan, kun jäyhät ja vähäpuheiset Paavo Nurmi ja Veikko Hakulinen pitivät yllä maamme urheilumainetta.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi