Blogi

Rotuominaisuuksista

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 08.10.2019 17:37

Blogi >>

Ihan mukava oli suomalaismenestys Dohassa, sillä vaikka maailmassa on lähes 200 valtiota, niin pistetaulukossa sijoituimme kuitenkin sijalle 51. Asiaa arvioitaessa on huomioitava sekin, että kansamme on luonnostaan sangen pyylevää ja persjalkaista, joka rodullisista syistä johtuen antaa paljon tasoitusta muille varsinkin juoksu- ja hyppelylajeissa.

 

Ikuisena optimistina uskon jopa siihen, että koska lopullisten palkintojärjestysten lainvoimaistumiseen kuluu vielä kymmenen vuotta, saattaa Suomi hyvinkin vielä avata mitalitilinsä. Nimittäin sen verran suuria yllätysmitalisteja oli varsinkin voimaa ja räjähtävyyttä vaativissa lajeissa, että kunhan WADA saa hankittua entistä paremmat separaattorit näytteiden tutkimiseen, saattaa positiivisia uutisia kantautua Suomeenkin. Minulle on luotettavista lähteistä kerrottu, että nykyään antidopingtyö on pelkästään valtion omien valvojaviranomaisten vastuulla ja se tieto saa ilmeeni hyvin mietteliääksi eräiden kansallisuuksien suhteen, vaikka en rasisti olekaan.

 

Ja vaikka en ole rasisti, niin mielestäni varsinkin juoksulajeissa tulisi entistä enemmän kiinnittää huomiota rotujen tasa-arvoiseen kohteluun. Esimerkiksi 10.000 metrin juoksussa kymmenen kuivankälppeää mustaa miestä, jotka toivat mieleeni Agatha Christien salapoliisiromaanista tutut kymmenen pientä afroafrikkalaistaustaista poikaa, ohitti parhaan valkoisen rodun edustajan, joka sattui tietysti olemaan norjalainen, kierroksella juuri ennen maalia, ja mielestäni rodullinen eriarvoisuus voitaisiin poistaa siten, että valkoisen miehelle annettaisiin kympin juoksussa kierroksen verran tasoitusta. 

 

Perustelen näkemystäni sillä, että onhan hevosurheilussakin tasoituslähtöjä ja ne vasta jänniä ovatkin. Ja tietääkseni myös USA:n yliopistoissa on kiintiöt eri rotujen edustajille, koska muuten aasialaistaustaiset opiskelijat valtaisivat parhaat paikat.  

 

 


Takaisin

Kommentit

Kirjoittanut Hannu M 08.10.2019 18:57
Nämä mustat kuivat käppänät ovat varmaan ottaneet tasoitusta verenkiertoon jo ennen kisoja. Uskon että heille tulee doping käryistä vielä kunnon Jytky.

Kommentoi