Blogi

Savolainen virus

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 14.01.2022 19:37

Blogi >>

Kyllä ei hyvältä näytä koronatilanne maassamme. Tänäänkin on ilmoitettu 24 koronaan liittyvää kuolemantapausta, vaikka luulen, että tällä hetkellä kyseessä taistelu viruksen kanssa on urheilukielellä vasta verryttelyvaiheessa. Nähtäväksi jää, miten uusi muunnos tapaa kehitysmaissa, joissa rokotuksia ei ole vielä kunnolla edes aloitettu. Voi olla, että Pekingissä tullaan näkemään omituiset olympialaiset.

 

Tähän mennessä koronaan on kuollut meillä kuitenkin vasta 1700 ihmistä. Sata vuotta sitten espanjantauti surmasi 20.000 suomalaista vaikka asukkaita oli Suomessa vain runsaat kolme miljoonaa. En ole onnistunut selvittämään, miten pahaa jälkeä espanjantauti teki vankileireillä, joissa enimmillään oli lähes 80.000 onnetonta, joista 12.000 - 14.000 ei selvinnyt elossa. Ilmeisesti leireillä tappajana toimi huonon hygienian aiheuttama toisintokuume eikä espanjantauti.

 

Itse olen ollut koko korona-ajan lenssuton, mutta viime päivinä kolmannen piikin jälkeen ovat vilutus-, kuume- ja väsymyspuuskat minua vaivanneet. Rouvalla on ollut sama tilanne ja kun hän peruutti kansalaisopistolta kudontavuoronsa, hänelle kerrottiin, että monilla muillakin kutojilla on ollut samat oireet. Ja eilen soitteli työasioissa kuopiolainen, joka kertoi kärsineensä pitkään samoista vaivoista ja kertoi käyneensä jo kolme kertaa koronatestissä, mutta koronaa ei ole onneksi todettu, joka tieto helpotti minua suuresti.

 

Luulen, että joko kolmas koronapiikki aiheuttaa enemmän vaivoja, kuin on julkisuudessa kerrottu tai sitten Kuopiossa on syntynyt uusi tieteelle tuntematon virusmuunnos, joka saattaa syntypaikastaan johtuen olla erittäin ovela.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi