Blogi

Selostaja ja hiihtosankarin luuvitonen

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 08.09.2018 20:50

Blogi >>

Ja jatkan Kuolan tundralla minulle ilmeisesti hyvin luottamuksellisesti kerrottujen hiihtosalaisuuksien paljastamista. Jo pikkupoikana ihmettelin, miksi tiedotusvälineet vähättelivät erään hiihtosankarimme saavutuksia ja Hiihtoliiton herrat syrjivät miestä suurkisavalinnoissa.

 

Nyt minulle on tavallisesti luotettavista lähteistä kerrottu selitys asialle. Nimittäin eräistä kauan, kauan sitten hyvin kaukana pidetyistä talviolympialaisista palattaessa eräs maineikas radioselostaja, joka ei ollut maineeltaan mikään vesipoika, vaan pikemminkin päinvastoin, oli ennen Suomeen saapumista jakanut mittavan väkijuomalastinsa eräiden hiihtäjien matkatavaroihin, jotta tullimiehet eivät niihin puuttuisi.

 

Tullitarkastusten jälkeen selostaja kierteli keräämässä väkijuomiaan takaisin itselleen, mutta se ei täysin onnistunut, sillä eräs hiihtosankari, joka ei sittemmin ollut mitenkään vesipojan maineessa, ei pitänyt takaisinpyyntöä lainkaan perusteltuna, vaan pikemminkin päinvastoin, eikä hän sitten suostunutkaan palautuspyyntöön, vaan tarjosi pyytäjälle ns. luuvitost ja käski selostajaa sen jälkeen suksimaan siitä vaikka ihan mihin hyvänsä.

 

Tämän tapauksen jälkeen sekä tiedotusvälineet että Hiihtoliiton herrat suhtautuivat kyseiseen hiihtosankariin nuivasti ja penseästi. 

 

  


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi