Blogi

Selvää pässin lihaa

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 10.10.2021 19:06

Blogi >>

Vaan eilen ei ollut kaksinenkaan urheilupäivä. Päivä alkoi sillä, että odotin Kupsin naisten suorastaan murskaavan kotikentällään Tipsin ja juhlivan sen jälkeen railakkaasti Suomen mestaruutta. Kups hävisi ja vaikka Suomen mestaruus tulikin siitä huolimatta, niin tunnelma oli pilalla.

 

Sitten sarjan vaisusti aloittanut Kalpa oli tappiolla Jyväskylässä, mutta kolmannessa erässä kuopiolaiset siirtyivät riemukkaasti 1-4 johtoon. Pari minuuttia ennen ottelun loppua suljin ratioselostuksen, koska jääkiekko-ottelu oli käsittääkseni selvää pässin lihaa, kuten urheilukielellä sanotaan ja keskityin kannustamaan Huuhkajia, jotka olivat selvissä vaikeuksissa, mutta antamieni neuvojen jälkeen suomalaiset onnistuivat tasoittamaan hieman onnekkaastikin ottelun.

 

Tässä vaiheessa tarkistin Jyväskylän jääkiekko-ottelun lopputuleman Teksti-tv:ltä ja luulin, että Kalpa olisi mättänyt lisää maaleja, koska otaksuin Jypin taktisesti aivan oikein ottaneen maalivahdin kentältä. Hermojärkytykseni oli hirmuinen, kun Teksti-tv kertoi virtsanvärisin tulikirjaimin, että Jyp-Kalpa-ottelu olikin jatkoajalla, koska Jyp oli viimeisen minuutin aikana 48 sekunnissa tehnyt kolme maalia. Tässä vaiheessa osaisin ennustaa aivan oikein, että Kalpa häviää eilisen pelin jatkoajalla.

 

Se oli hirmuista se ja lienee ollut ainakin Suomen, ellei sitten peräti Pohjoismaiden ennätys. Tässä vaiheessa päätin lopuksi iäkseni lopettaa jääkiekkourheilun seuraamisen ja keskityn pelkästään kotimaiseen jalkapalloiluun. Kansainvälistä jalkapalloilua en enää seuraa, koska Huuhkajat hävisivät neuvoistani huolimatta eilen Ukrainalle eikä Suomi tule koskaan selviämään jalkapallon MM-kisoihin.

 

Jalkapallorintamalta muistankin päinvastaisen lopputuleman. Nimittäin silloin, kun Kups eli vaikeita aikoja ja kamppaili vain sarjapaikastaan, se oli Helsingissä tappiolla Hjk:lle 2-1 ja lopetin varsinaisen peliajan umpeuduttua ottelun kuuntelemisen ratiosta, koska peli oli mielestäni selvää pässin lihaa. Kun paljon myöhemmin uskalsin Teksti-tv:ltä tarkastaa, paljon Kups lopulta oikein hävisi, loistikin siellä tulikirjaimin, että Kups oli voittanut 2-3, koska oli tehnyt lisäajalla kaksi maalia. Se lohduttaa minua yhä surussani.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi