Blogi

Shekit ja vekselit

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 20.03.2020 17:56

Blogi >>

Vaan sangen mittavan tukipaketin myönsi maamme viehättävä hallitus kansallemme, eli keskimäärin 3.000 € jok´ikiselle suomalaiselle. Ymmärrän kyllä, miksi kansamme on jo kolmannen kerran peräkkäin valittu maailman onnellisimmaksi kansaksi. Tuolla tukipaketilla olisi saanut 150 hävittäjäkonetta turvaamaan ilmatilaamme suurvaltaviholliselta tai muutaman ydinvoimalan Venäjältä ja ehkä hyvällä onnella yhden Ranskasta.

 

Jostain syystä tukea ei myönnetä kansalaisille kirjeitse lähetettävällä shekillä, kuten Amerikassa tehdään, ja minusta se on ikävä asia. Kyllä tuollainen tuki olisi mukava saada vaivattomasti kotiin toimitettuna shekkinä ja vielä mukavampi olisi jos se lähetettäisiin kirjeitse selvinä seteleinä. Suomalainen kun ei enää edes tiedä, mikä shekki tai vekseli oikein on. Suomessa molemmista luovuttiin noin 50 vuotta sitten toisin kuin Amerikassa, jossa ne edelleen ovat täyttä tavaraa.

 

Jos minä olisin ollut diktaatorina päättämässä tuosta tukipaketista, olisin edellyttänyt, että 3000 € jaetaan magneettikorttina jokaiselle suomalaiselle ja sama kortti toimii jatkossa myös verokorttina, passina, kelakorttina, ajokorttina, kirjastokorttina ja kaikkien kauppaketjujen etukorttina. Sitten loppuisi tämä kaiken maailman korttien kanssa puljaaminen. 

 

Olisin myös diktaatorina päättänyt, että kortin kolmetonninen olisi voitu käyttää vain kotimaisten yritysten palveluihin ja että koko summa pitää käyttää vaikkapa kolmessa kuukaudessa, jolloin se olisi lisännyt nopeasti taloudellista toimeliaisuutta koronasta huolimatta. Lisäksi kolmetonninen olisi ollut verotettavaa tuloa, joka olisi sosiaalisesti oikeudenmukainen tapa, ja jolloin valtio olisi saanut takaisin verotuloina hyvinkin puolet tukisummasta, kun huomioon otetaan myös arvonlisäveron lisääntynyt tuotto.


Takaisin

Kommentit

Kirjoittanut ak 21.03.2020 19:43
..ja kunnon tupakoija maksaa elinaikanaan kymmeniä tuhansia veroja valtion kassaan ja sitten vielä kuolee vuosia liian aikaisin eikä ole heikentämässä maamme huoltosuhdetta.
Kirjoittanut Hannu M 20.03.2020 19:09
Viinaan ja bensaan kun laittaa rahat niin tulee valtiolle verotuloja. Alkoholi myös lisää onnellisuutta. Vai lisääkö? No ainakin hetken.
Kirjoittanut Hannu M 20.03.2020 18:12
Esim. hotellit ravintolat laskettelukeskukset niihin ei pysty rahaa laittamaan kun ne on suljettu.

Kommentoi