Blogi

Sotkan muna

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 12.06.2017 18:33

Blogi >>

Vielä mietteitä evoluutiosta ja kreationismista. Maineikas valtiomies Ronald Reagan oli aikoinaan sitä mieltä, ettei ihminen ole kehittynyt apinasta. Viimeaikaisten maailmantapahtumien seurauksensa itsekin alan uskoa, ettei ihminen ole kehittynyt apinasta - ei ainakaan kovin paljoa.

 

Käsittääkseni merkittävät yhteiskunnalliset toimihenkilöt Jussi Halla-aho ja Sampo Terho kuuluvat Suomalaisuuden liiton huomattaviin ajattelijoihin ja uskon, että he eivät ole kreationisteja puoluetoverinsa Laura Huhtasaaren tapaan, josta eilen kaavailin ilmeisen ennenaikaisesti opetusministeriä. Minulla on epäilys, että sekä Halla-aho ja Terho ovat sen alkuperäisen ja väärentämättömän suomalais-ugrilaisen näkemyksen kannalla, että maailmankaikkeus syntyi sotkan munan rikkoutuessa, kuten mm. Kalevalassa kerrotaan.

 

Tuo sotkan muna-teoria saattaa olla hyvin lähellä alkuräjähdysteoriaa. Nimittäin muinaisilla suomalaisugrilaisilla esi-isillämme ei ollut käsitteitä alkuräjähdykselle, mutta sotkan muna on ihan hyvä termi kuvaamaan singulaaripistettä, josta kaikki ehkä sai alkunsa.

 

Uskon sillä varmuudella, jonka vain tietämättömyys voi synnyttää, että Jussi Halla-aho ja Sampo Terho kannattavat, että kouluissa annetaan maamme nousevalle nuorisolle ja kasuavalle kansalle evoluution lisäksi tasapuolisesti tietoa myös perinteisestä suomalais-ugrilaisesta sotkan muna-teoriasta. Luulen, että kaiken maailman Arabimaista väkivalloin maahamme tuotuja rättipäiden uskomuksia maailmankaikkeuden alkuperästä ei heidän mielestään tarvitse opettaa lapsille täytenä totena.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi