Blogi

Sovintoesitys Idänkirkon skismaan

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 22.02.2021 21:13

Blogi >>

Minä, joka suhtaudun epäuskoisesti kaikenlaisiin henkiolentoihin, olen varmaankin juuri oikea henkilö antamaan sovintoesityksen ortodoksikirkkomme sisäisiin ongelmiin ja niinpä annan sovintoesityksen. Elikkä sovintoesitykseni on rakentava. Tällä hetkellä Suomen ortodoksinen kirkko on suuntautunut muslimivaltio Turkissa sijaitsevaan Konstantinopolin ekumeenisen patriarkan alaisuuteen, joka tuntuu kerrassaan kummalliselta, koska Moskova on paljon lähempänä ja Moskovasta Suomessa on ennenkin osattu hakea neuvoa sisäisiin asioihin.

 

Minusta sopuisa ratkaisu olisi, että ortodoksinen kirkkomme kaikessa sovussa jakaantuisi kahtia ja kirkon nykyinen johto, jota kutsun enemmistöläisiksi, pysyisi edelleen Konstanttinopolin alaisuudessa ja toinen osapuoli, jota kutsun vähemmistöläisiksi, hakeutuisi Moskovan patriarkan alaisuuteen. Hän on varmasti hyvä ja aikaansaapa mies, koska on onnistunut hankkimaan tietääkseni ihan aidon Rolex-kellon eikä mitään Viipurina kauppahallissa myynnissä olevaa ranta-Rolexia. Lisäksi Venäjän kirkon pää patriarkka on melkein meikäläisiä, koska hän on mordvalainen.

 

Tuo ratkaisu varmasti keventäisi myös maamme korkeaa veroastetta, koska Venäjän kirkko ei kerää veroja jäseniltään, vaan rahoittaa toimintaansa hyvin pitkälle rehellisellä viinan myynnillä, sillä sillä on yksinoikeus jonkin suositun Vodka-merkin myyntiin. Tämä seikka näkyy esimerkiksi vanhassa Valamossa, jonka portin edessä on enemmän viinanmyyntipisteitä kuin missään olen nähnyt.

 

Eiköhän niitä Venäjän kirkon viinanmyyntituloja liikene jotain myös suomalaisille uskonveljille ja -sisarille. Tällä hetkellähän myös uusi Valamon luostari yrittää paikata talouttaan viinankeitolla ja -myynnillä, mutta hyvin amatöörimäistä puuhastelua se on tähän asti ollut. Vähemmistöläisten Moskova-mielinen ryhmittymä voisi tehostaa viinanmyyntiä nykyään helposti, kun ilmeisesti viinan etämyynti ulkomailta on vapautumassa. Perinteisestä kirkonmenojen jälkeisestä vaivaannuttavasta kolehdinkeruusta voidaan luopua ja kirkonpalvelija sen sijaan kerää listaan nimiä henkilöiltä, jotka tilaavat etämyyntivodkaa Venäjältä ja seurakunta voisi pidättää osan viinamaksuista toimintansa rahoittamiseen.

 

Lopuksi tunnelmaan liittyvää musiikkia:

 

https://www.youtube.com/watch?v=Zmx9tJ5Kx0s

 

 


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi