Blogi

Suomen Tokion mitalit vaarassa

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 04.11.2018 19:49

Blogi >>

Rion olympialaisten jälkeen Suomen Urheiluliiton herrat asettivat tavoitteeksi, että Suomi jo lähi aikoina olisi olympialaisissa paras Pohjoismaa. Silloin tuo asetettu tavoita tuntui lievästikin sanottuna haasteelliselta, mutta ihan viimeisen vuoden aikana alkoi näyttää siltä, että maamme voisi sittenkin olla Pohjolan valtias Tokion kisoissa.

 

Eiliset uutiset maailmalta viittaavat kuitenkin siihen, että Suomen mitalit tulevat olemaan tiukassa. Nimittäin vaikuttaa ilmeiseltä, ettei nyrkkeily olekaan olympialaji seuraavissa kisoissa, koska nyrkkeilyn kansainvälisen liiton johtoon nousi ilmetty huumepuolen ammatti- ja  taparikollinen Uzbekistanista. Monissa sivistysvaltioissa tieto uudesta puheenjohtajasta otettiin tyrmistyksellä vastaan ja vastatoimia on luvassa.

 

Itse riittailin vielä vähän aikaa sitten, että maamme naiset tuovat olympiakullan painista ja kaksi kultaa nyrkkeilystä. Myös sellaisessa naisurheilumuodossa, jossa vastustaja yritetään potkaista tajuttomaksi, tyttäremme oli vahva suosikki. Kyseisen urheilumuodon nimen tai tuon päähän potkimista harrastavan neitosen nimen päälle en nyt pääse. Myös maamme naisampujat ovat maailmanhuippuja ja ainakin naisten raskaansarjan haulikkoammunnassa meillä on mitalisauma. Mutta kaksi nyrkkeilykultaa taitaa jäädä haaveeksi.

 

Muuten viime viikolla julkaistiin verotietoja ja niistä paljastui, että kullasta kamppaileva naispainijamme, joka juuri voitti maailmanmestaruuden, tienasi melkein euron päivässä. Viime kesäkisoista maamme ainoan mitalin tuonut naisnyrkkeilijällä menee onneksi selvästi paremmin, koska hänen verotettavat tulonsa olivat 1200 € vuodessa.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi