Blogi

Suomi, isiemme maa, voitti

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 12.10.2020 15:46

Blogi >>

Nykyään en enää muista uusia asioita, mutta vanhoja sitäkin paremmin ja siksi muistan elävästi, kuinka kuuntelin radiosta sitä, kun Bulgaria vieraili edellisen kerran vuonna 1992 Stadionilla jalkapalloilun merkeissä. Suomi hallitsi silloinkin peliä selvästi. Vieraat pääsivät hyökkäämään vain neljä kertaa. Niistä harvoista hyökkäyksistään Bulgaria teki kolme maalia. Neljännestä ylösnousemuksesta seurasi vain rangaistuspotku, jonka kuitenkin Kupsin taitava maalivahti Kari Laukkanen torjui komeasti.

 

Ottelu päättyi silloin 0-3. Pari vuotta myöhemmin Bulgaria sijoittui MM-kisoissa neljänneksi. Pronssipelissä Ruotsi voitti 3-0. Ruotsi siis sai MM-pronssia, joka ei ollut yllätys, koska maa oli Fifan rankingissa sijalla 2.  Muistan, että Bulgarian riveissä pelasi Euroopan parhaaksi valittu Hristo Stoitškov ja että koko joukkue oli hyvin riskinnäköistä sakkia. Bulgaarit olivat siihen aikaan maailman johtava voimailukansa ja voittivat painonnostossa valtavasti olympiamitaleja. Jostain syystä, jota voin vain arvailla, niin ei enää ole; olisiko sikäläinen valmennusjärjestelmä jostain syystä huonontunut.

 

Eilen Suomi lähti kentälle ennakkosuosikkina eikä pettänyt odotuksia. Fifan listalla Huuhkajat on sijalla 56 ja bulgarialaiset vasta sijalla 60. Suomella oli vielä kotikenttäetukin ja peli meni odotusten mukaisesti. Kotijoukkue voitti eittämättä ja puhtaasti 2-0. Maamme jalkapallomaajoukkue alkaa muuten olla hyvin internationalistinen -  perussuomalaisia ei Huuhkajiin näköjään enää huolita. Kunhan vielä loistavat jalkapalloilijat Roman Jeremenko ja Pepartim Hetemaj saadaan mukaan Huuhkajiin, niin mieleen tulee vallan vuonna 1998 maailmanmestaruuden voittanut Ranska, jonka avauskentällisessä ei ollut yhtään perusranskalaista.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi