Blogi

Susilaumamme raateli Sveitsin

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 20.02.2021 17:34

Blogi >>

Suomi, isiemme maa, menestyi pitkästä aikaa kilpaurheilussa, kun Susijengimme voitti eilen jännittävien ja vähää vaille dramaattisten vaiheiden jälkeen koripallon EM-karsinnassa Sveitsin. Sveitsi oli vielä vähän aikaa sitten huonohko palloilumaa, mutta sitten se suhtautui myönteisesti entisen Jugoslavian suunnalta tulleisiin maahanmuuttajiin ja niinpä Susijengimme oli eilen hätää kärsimässä. Onneksi Suomen maajoukkueessa oli muutama amerikkalaistaustainen pelimies, jotka ratkaisivat voiton meille.

 

Tässä yhteydessä kannattaa muistaa se, että Sveitsi on tällä hetkellä myös yksi maailman parhaista jalkapallomaista, vaikka vähän aikaa sitten se oli Suomen tasoa. Tässä yhteydessä kannattaa muistaa sekin, että ainakin kosovolaisparturini osasi kertoa, että Sveitsin jalkapallomaajoukkueessa pelaa 11 kosovolaista. En ole mikään rasisti, mutta epäilen, että eteläslaavit ovat hyvin urheilullista väkeä. Suomenkin muinaisen Jugoslavian pakolaisista saattaisi koota helposti jalkapallojoukkueen, jonka kanssa Huuhkajajengimme  olisi vaikeuksissa.

 

Vielä sekin kannattaa muistaa tässä yhteydessä, että koripallossa Suomi on aika hyvällä tasolla, ja mikäli maamme lasketaan vielä Pohjoismaaksi, niin olemme ainakin Pohjolan toiseksi paras valtio koripallossa. Ainoastaan Islanti pystyy meille panemaan kampoihin ja viimeisimmässä maaottelussa Islanti voittikin Suomen selvästi.

 

Jos sen sijaan Suomea ei enää lasketa Pohjoismaihin, vaan Baltian valtioihin, niin sitten emme oikein menesty. Liettua ja Latvia ovat perinteisesti olleet koripallossa jopa maailman huipulla, mutta eilen Viro voitti vieraskentällä Italian, joka on maailman listalla sijalla 12, joten on mahdollista, että Viron maajoukkue on tällä hetkellä Suomea parempi. 

 

Virossa ilmeisesti arvostetaan koripalloa paljon. Muistanpa, miten noin kymmenen vuotta sitten eräs jättiläiskokoinen virolaisnuorukainen voitti nuorten yleisurheilun mm-kisoissa ylivoimaisesti sekä kuulantyönnön että kiekonheiton; kuulaa hän työnsi yli 20 metriä ja kiekkoa hän heitti yli 60 metriä. Voittojensa jälkeen hän ilmoitti lopettavansa yleisurheilun ja lähtevänsä Amerikkaan pelaamaan koripalloa. Nuorukaisen nimen päälle en nyt pääse.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi