Blogi

Tästä raketista puhutaan vielä paljon...

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 07.10.2018 14:39

Blogi >>

Vaan olenpas minä pettynyt maamme vapaaseen ja kriittiseen lehdistöön. Olen parikin kertaa syksyn mittaan lähettänyt Helsingin Sanomille uutisvinkkiä siitä, että Silvo Sokan sensaatiomaisesta ja maailmaa kuohuttaneesta rakettilennosta tulee tänään 7.10.2018 kuluneeksi 70 vuotta ja että asia pitäisi huomioida tänään näyttävästi Hesarissakin ihan vain opetusmielessä, koska kyseessä on maamme historian suurin uutisankka. Ainakin hyvän tarinan mukaan Suonenjoki on tämän uutisen vuoksi ainoan kerran mainittu Australian tiedotusvälineissä asti.

 

Mutta ei ollut Hesarissa mitään juttua aiheesta, vaikka lehdellä ei ole kovin suurta syytä hävetä asiasta kirjoittamiaan juttuja. Monet muut lehdet suhtautuivat rakettilentoon paljon kritiikittömämmin lukuun ottamatta SKDL:n silloinen pää-äänenkannattaja Vapaa Sana, joka suhtautui tapaukseen hyvin kriittisesti; tosin rivien välistä saattoi lukea, että kritiikki johtui siitä, että Sokan tempaus oli vastoin Pariisin rauhansopimusta.

 

Enpä malta olla vaarantamatta tekijänoikeuksia ja liitän tähän kolme päivää lennon jälkeen  ilmestyneestä Helsingin Sanomien jutusta kappaleen, jossa kenraalimajuri Kääriäinenkin jo rohkenee hieman epäillä tapauksen totuudellisuutta. Tämä juttu todistaa jälleen kerran sen, että tahaton komiikka on huumorin paras, vaikkakin vaikein muoto:

 Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi