Blogi

Talvisodan hengessä

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 06.01.2018 18:16

Blogi >>

Paljon sanomatta jäi Urheilu-Suomen urheiluselostajista kertovassa jaksossa. Itselläni olisi esittää paljonkin täydentäviä lisäkysymyksiä. Ohjelmassa kuultiin asiantuntijana arvostettua entistä radioselostajaa Seppo Kannasta ja itse toivoin, että häneltä olisi kysytty vaikkapa sitä, mitä mieltä hän on Paavo Noposen Tiilikais-Pekka-kirjassa kerrotusta sattumuksesta.

 

Sattumuksen taustalla on se, että Noponen korostaa kirjassaan pitkin matkaa sitä, että vaikka Pekan kanssa liikuttaessa ei aina pystytty pitäytymään päihteettömään elämään, niin siitä huolimatta taistelijapari Noponen-Tiilikainen käyttäytyi aina herrasmiesmäisesti. Sen sijaan nuoremmilta se ei aina onnistunut, ei ainakaan tv-selostajapuolella.

 

Kerrankin Leningradissa hotelli Europeiskajassa Paavo ja Pekka heräsivät yöllä käytävältä kuuluvaan hirveään suomenkieliseen karjuntaan:

"Älkää perkele puristako ranteista! Mä olen pieni mutta vahva! ... Koetettihan te tullatalvisodassakin, mutta... perkele, minua ei puristeta! ....Ei mitään harashoo kun irti!"

 

Lopuksi huuto peittyy valtavan kokoisen hissipeilin särkymisen synnyttämän helinään. Kun radiomiehet uskaltautuvat kurkistamaan, mitä on tapahtumassa, näkevät he, että kaksi karhumaista miliisiä on siellä vain saattelemassa erästä Seppo-nimistä TV-selostajaa huoneeseensa nukkumaan.

 


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi