Blogi

Teemu Keskisarja ja Kyllikki Saari

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 02.06.2021 15:28

Blogi >>

Olen ajatellut, että jos joskus pääsen terveenä eläkkeelle ja voitan Lotossa, ajan polkupyörälläni Isojoelle selvittämään syyllistä Kyllikki Saaren murhaan. Tapahtuneestahan tulee kahden vuoden päästä kuluneeksi 70 vuotta, joten on korkea aika saattaa tähän Suomen kuuluisimpaan murhaan syyllinen lailliseen edesvastuuseen. Tässä yhteydessä kannattaa palauttaa mieleen se, että tapaus herätti aikoinaan niin paljon huomiota Suomen kansassa, että Kyllikin hautajaisissa oli läsnä yli 20.000 katsojaa eli enemmän kuin nykyään Suomi-Ruotsi-yleisurheilumaaotteluissa.

 

Mutta enpä taidakaan rasvata turhaan pyöräni kettinkejä, koska kun aamulla napsuttelin telkkaria, niin Aamu-tv:stä sain kuulla Teemu Keskisarjan kertovan murhaan syyllisen nimen. Keskisarja on julkonut juuri asiasta korona-eristyksen aikana  tekemänsä kirjan, jonka olen kyllä varannut kirjastosta, mutta en ole sitä vielä saanut. Vuosi sittenhän professori Juho Saari julkaisi Kyllikki Saaren tapauksesta kirjan, mutta professori Saari ei pystynyt niemään syylllistä Saaren murhaan, kuten dosentti Keskisarja pystyi.

 

Keskisarjan mukaan kyseessä ei ollut tappo, vaan harkittu henkirikos eli murha ja syyllinen oli Kyllikin rippipappi, joka jo aiemminkin oli osoittanut poikkeuksellista aktiivisuutta seksuaalihässimisiin liittyvissä asioissa. Tapaus jäi Keskisarjan mukaan aikoinaan selvittämättä Keskusrikospoliisin lepsuuden vuoksi. Sitä hän ei mainitse, että eräs tavallinen maalaispoliisi kyllä tiesi syyllisen.

 

Nimittäin vuosia sitten tv:ssä haastateltiin silloin jo pikkuisen vanhuuden höppänältä vaikuttavaa asiaan perehtynyttä sikäläistä entistä poliisia, joka ihan kakistelematta totesi, että se pappihan se oli murhaaja, sillähän oli muitakin naisten ahdisteluja kontollaan. 

 

Tuossa olisikin jollekulle itsensä pöhköksi lukeneelle lisenssille väitöskirjan aihe, eli hän voisi selvittää seksuaalista ahdistelua seurakuntaväen keskuudessa. Meillä kyllä ihmetellään katolisten pappien viehtymystä kuoripoikiin, mutta jostain syystä ei ihmetellä sitä, että joka pitäjässä taitaa olla juttuja liiaksi rippikoulutytöistä tykänneistä seurakunnan työntekijöistä.

 

Teemu Keskisarjan haastattelun Aamu-tv:stä voi katsoa alla olevasta linkistä 2t 24min 45 sek. lähtien:

https://areena.yle.fi/1-50655372#autoplay=true

 

 


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi