Blogi

Toimiva lenssulääke

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 09.04.2018 17:59

Blogi >>

Neuvostovastaiset voimat väittävät, ettei lenssutautiin ole tepsivää lääkettä kuin korkeintaan sinkki, jonka avulla taudin ketoa voidaan lyhentää viikosta seitsemään päivään. Mutta vaikka kapitalistinen tiedemies ei ole vieläkään lenssulääkettä keksinyt, niin neuvostotiede onnistui aikoinaan kehittämään toimivan lääkkeen tähän maailman yleisimpään sairauteen.

 

Nimittäin Hesarin kuukausiliitteessä kerrotaan, miten 80-luvulla juuri ennen tärkeää esiintymistä, rumpali Edward Vesala sairastui ankaraan flunssaan, joka näytti estävän soittamisen. Silloin muistettiin, että jollain virolaistaustaisella lääkärillä oli hyviä rohtoja ja hän suostuikin antamaan pillerin potilaalle. Rumpali Vesala toipui välittömästi ja takoi soittopeliään ennennäkemättömän vimmatusti. Jälkeenpäin selvisi, että pilleri oli ollut meta-amfetamiinia eli ns. kristallia, jonka avulla myös Jari Sillanpää on pystynyt esiintymiskunnossa.  

 

Itsekin luulen törmänneeni samaan ihmeaineeseen. Olimme rouvan kanssa joskus neuvostovallan loppuaikoina silloisessa Leningradissa, jossa parempipuoliskoni sairastui ankaraan nuhakuumeeseen. Siihen aikaan Neuvostoliitossa oli jopa hotelleissa päivystävät lääkärit, joilta satunnainen matkailija saattoi hakea apua. Pitkävartisiin kumisaappaisiin sonnustautunut hotellitohtori antoi yhden pillerin, jonka nautittuaan rouva parani silmänräpäyksessä vaivastaan ja muuttui myös harvinaisen hyväntuuliseksi.

 

Muistanpa muuten, kuinka kuolemankielissä maannut presidentti Boris Jeltsin nousi vaalien alla sairausvuoteeltaan ja esitti koko sivistyneelle maailmalle suunnatussa tv-lähetyksessä villin ja sirkusmaisen notkean nykyajan pitkätukkaisen nuorison harrastaman  rocken roll-tanssinumeron, jonka avulla presidenttiehdokas vakuutti äänestäjät vankasta terveydestään. Luulenpa tietäväni, minkä tabletin Jeltsin oli heittänyt helttaansa ennen esiintymistään. Sen tanssinäytöksen ansiosta Jeltsin valittiin toiselle kaudelle, jolla hän onnistui jakamaan valtion kansallisomaisuuden rosvoille.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi