Blogi

Toiseksi halvin asunto

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 18.05.2020 19:21

Blogi >>

Noin vuosi sitten kerroin, miten Suonenjoen Iisvedellä oli myytävänä Suomen halvin asunto. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaasta Erkki Junkkarisen syntymämökistä oli hintapyynti 3.000 euroa. Alhaista hintaa selitti ainakin osittain se, että ilmeisen rehellinen myyjä paljasti, että muuten hyvä asunto, mutta vessa puuttuu, joten asunto sopii parhaiten poikamiehelle tai koiralle.

 

Nyt sitten kuulin, että Uukuniemellä on myyty hyvästä rivitaloyhtiöstä erittäin kauniilta paikalta ihan kelvollinen noin 50 neliön kaksio 6.000 eurolla. Se lienee maamme toiseksi halvin asunto ja hinta-laatusuhde saattaa olla jopa suonenjokelaista huussitonta mökkiä parempi. Kehitys näyttää johtavan siihen, että Euroopan syrjäkylien asunnot alkavat olla ongelmajätteitä.

 

Olen jyrkästi sitä mieltä, että jonkun on tehtävä syrjäkylien asunto-ongelman ratkaisemiseksi jotakin. Niinpä esitän, että valtiovallan tulee ryhtyä ponteviin toimenpiteisiin Ruuhka-Suomen maastokelpoisten pienelakelaisten houkuttelemiseksi Ruuhka-Suomen ulkopuolelle. Esimerkiksi Uukuniemellä ovat asuntokulut kymmenen kertaa Helsinkiä pienemmät ja sitä paitsi maastokelpoinen pienelakelainen pystyisi Uukuniemellä keräämään marjoja ja onkimaan särkiä nälkäänsä. Ja tässä yhteydessä on syytä muistaa, että Uukuniemen hautausmaa on karu, mutta kaunis ja sijaitsee kuivalla hietakankaalla.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi