Blogi

Tragikomedia

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 05.11.2019 18:46

Blogi >>

Työvoimaministeri Timo Harakka vieraili eilen Kuopiossa Ramin konditoriossa kansanvaltaisen työväenliikkeen vieraana ja olin luonnollisesti paikalla nuorison ja nimenomaan urheilevan nuorison edustajana. Olinkin mielestäni tilaisuuden toiseksi nuorin heti itsensä ministerin jälkeen, vaikka paikalla oli noin 50 muutakin, jotka halusivat nähdä tv:stä tutun ministerin elävänä luonnossa.

 

 

Kiitettävän lyhyen alustuksen jälkeen oli tilaisuus kysellä ministeriltä ja käytin tätä oikeutta. Kysyin ministeriltä, että äskettäin edesmennyttä keihäänheittäjä Jorma Kinnusta muisteltaessa eräs muistelija korosti, että kaiken lisäksi Kinnunen oli hyvä ja huolehtivainen perheenisä, joka mm. tragikoomisella tavalla päätti tyttärensä seurustelusuhteen nykyisen työvoimaministerin kanssa. Kysyin, että mikä oli se tragikoominen tapa, jolla Jorma Kinnunen katkaisi tyttärensä seurustelusuhteen nykyisen työvoimaministerin kaa.

 

 

Työvoimaministeri Harakka muuttui kysymyksen johdosta mietteliään näköiseksi ja kertoi, ettei hän muista asiassa mitään tragikoomista, vaan Jorma ainoastaan haki tyttärensä kotiin Harakan luota. Harakan mukaan Kinnunen oli äänekoskelainen suurmies, mutta jostain syystä hänen poikaansa Kimmoa ministeri piti vain kelpo miehenä. Ihan kuin ministeri olisi pikkuisen vähätellyt poika Kinnusta ja taustalla saattoi olla se tunnettu Kimmon lausunto, jonka mukaan hän viihtyy hyvin hirvimetsällä, koska siellä eivät hypi akat niskaan eivätkä tule hipit vastaan.

 

 

Ymmärsin Harakan version tragikoomiseksi epäillystä tapauksesta niin, etteivät seurustelusuhteen katkaisemisen taustalla sittenkään olleet urheilupoliittiset syyt, vaikka kokoomuslainen Kinnunen oli Äänekosken Urheilijoiden miehiä, kun taas punavihreä Harakka oli enemmänkin Äänekosken huimia.

 

 

Tilaisuudessa kyseltiin muutakin mielestäni vähemmän kiinnostavaa pääasiassa työllisyys- ja talouspolitiikasta, mutta eräs arviolta noin 100-vuotias Savon pappa halusi ottaa kantaa ajankohtaiseen ilmastoasiaan ja totesi, että iliman pilluu on kaaheeta.


Takaisin

Kommentit

Kirjoittanut Yläsavolainen 05.11.2019 19:21
Kysymyksesi oli hyvä ja oikeutettu, koska kysyihän päätoimittaja Harakka nykyiseltä ministerikollegaltaan Vihreän langan haastattelussa 90-luvun puolivälin tienoilla suorasukaisen Haaviston seksuaaliseen suuntautumiseen liittyneen kysymyksen. Haaviston vastaus jäi vähintään epäselväksi ja Harakka sai lehdestä potkut ja kääntyi demariksi.

Kommentoi