Blogi

Tverinkarjalaiset

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 05.06.2018 17:35

Blogi >>

Tverinkarjalaisia laskettiin vuonna 1926 olleen noin 250.000 kpl, eli karjalaisia oli enemmän Tverin seudulla kuin Suomen Karjalassa. Tässä yhteydessä on syytä muistuttaa siitä, etteivät pohjoiskarjalalaiset tai uukuniemeläiset ole oikeita karjalaisia, vaan sudeettisavolaisia. Savon ja Karjalan raja kulkee jossain Parikkalassa, mutta tarkkaa rajaa en ole onnistunut piirtämään kartalle. Neljännes miljoonasta tverinkarjalaisesta puolet puhui jo 20-luvulla Venäjää.

 

Tverinkarjalaiset ovat meille suomalaisille sangen tuntemattomia eikä suurmiehiä tai -naisia ole juurikaan heidän keskuudestaan kohonnut maailmanmaineeseen. Poikkeus kuitenkin vahvistaa säännön ja toimittaja Arvo Tuomisen Facebook-sivuilla on juuri vilkkaasti keskusteltu siitä, onko Putin taustaltaan tverinkarjalaisa. Putinhan on tällä hetkellä maailman mahtavin mies ja joku USA:n presidentti Trumpkin luokitellaan yleisesti vain pelkäksi Putinin apupojaksi.

 

https://www.facebook.com/pages/Cafe-PUTIN/354503091696286 

 

Tuomisen mukaan Putinin isovanhempien kotikyläkin tiedetään Tveristä, joten nähtäväksi jää, onnistuuko satunnainen matkailija Tuominen selvittämään tarkemmin Venäjän presidentin taustat. Jotkut asiantuntijat äänestävät Putinin vepsäläisyyden puolesta, mutta itse äänestän sen puolesta, että hänen sukunsa on jostain Uukuniemen suunnalta, koska hänen kesämökkinsäkin on Uukuniemen rajalla Pitkärannassa. Sieltähän hän viime kesänä helikopterilla pistäytyi Savonlinnassa ja jos olisin juuri silloin ollut mökkilaiturilla ongella, olisin hyvinkin ulottunut pitkällä vavalla kopteria hätistämään, niin matalalta se pyyhkäisi rajan yli.

 

Savon Sanomissa kerrottiin joskus Putinin olevan taustaltaan Savon Pulkkisia ja olen taipuvainen ajattelemaan samoin, koska  presidentti Pulkkinen muistuttaa hämmästyttävästi ulkonäöltään TV:n sketsihahmo Pulkkista. 


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi