Blogi

Urheiluhullu

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 05.11.2019 18:46

Blogi >>

Lasse Lindqvistin urheiluselostaja Tapio Suomisen elämäkertateos Urheiluhullu on ihan lukemisenarvoinen kirja. Kun yhdistää urheilun ja ryyppäämisen aihepiirit sopivalla tavalla, niin monia hauskoja juttujahan siitä syntyykin. Suomisen tapauksessa vielä päähenkilön kaksisuuntainen mielialahäiriö lisää vauhtia ja vaarallisia tilanteita tarinoihin.

 

Suominen sai ongelmiensa vuoksi lopulta potkut Yleisradiosta, mutta onneksi hän ei ole menettänyt elämän uskoaan. Mies nimittäin kertoo suunnittelevansa siirtymistä politiikkaan, joka varmasti oikein onkin. Moni kyynikko voi tietysti perustellustikin olla sitä mieltä, että miksi juuri niiden ihmisten, jotka ovat sotkeneet omat yksityiset asiansa, pitää pyrkiä hoitamaan yhteisiä asioita, mutta minäpä kerron, miksi pitää pyrkiä.

 

Nimittäin Suomessa on kyllä ihan kiitettävä määrä erilaisia erilaisten eturyhmien asiaa ajavia puolueita, mutta alkoholistien ja mielenterveysongelmaisten ihmisten asiaa ei yksikään nykyisistä puolueista aja ja niinpä maahamme tarvitaan puolue nimeltään vaikkapa Alkoholistien ja mielenterveysongelmaisten liitto. Luulen, että se olisi hetkessä laajan potentiaalisen kannattajapohjansa vuoksi maamme johtava poliittinen voima.

 

Tilausta sille on. Sitä osoittaa se, että ainakin joskus vuosia sitten eduskuntaan valittiin eräs pieksämäkeläinen edustaja ymmärtääkseni juuri sillä perusteella, että hänellä oli ihan oikeasti ne kuuluista hullun paperit. Sitten korkein hallinto-oikeus äänestyspäätöksellä mitätöi kyseiset paperit, ja niinpä kyseistä kansanedustajaa ei enää seuraavissa vaaleissa valittukaan. 

 

Ennen politiikassa oli kaikenlaisia liittoja, mutta tällä hetkellä liittopuolueita ei juurikaan ole. Ennen minun nuoruudessani oli esimerkiksi TPSL, joka lyhenne tarkoitti Työväen ja pienviljelijöiden sosialidemokraattista liittoa, mutta kun enää ei ole juuri työväkeä eikä pienviljelijöitä, niin TPSL hävisi ja niinpä Alkoholistien ja mielenterveysongelmaisten liitto AHMTOL voisi jatkaa vahvaa liittopuolueperinnettä maassamme.

 

Tapio Suomisen ja AHMTOL:n myötä TV:n  poliittiset väittelyt ja eduskuntakeskustelut saisivat lisää väriä.  Youtubesta löytyy Tapio Suomisen talkshow, joka osoittaa, että miehellä olisi lahjoja myös politiikkaan.

https://www.youtube.com/watch?v=J_REqgSr1f8 

 

 

 

 


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi