Blogi

Uukuniemellä panostetaan matkailuelinkeinoon

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 15.09.2020 16:31

Blogi >>

Harva on se alle 500 asukkaan pitäjä, jossa on oma hotelli, mutta Uukuniemellä, jossa moni sellainen asia on jo tehtynä, mitä muualla vasta suunnitellaan, on. Hotelli Uukuniemi on sijaintinsa puolesta erinomaisella paikalla, koska lähin kilpailija on muutaman kymmenen kilometrin päässä Sortavalassa, jonne ei ainakaan tällä hetkellä noin vain mennä. 

 

Hotelli-investointi Uukuniemelle lienee erinomaisen kaukaa viisas hanke, koska idänmatkailulla on näillä näkymin erinomaisen hyvät kehittymisen edellytykset paikkakunnalla. Nimittäin varmaa on, että rajan taakse Rautuun on presidentti Putinin ilmeisen säästäväinen serkku sijoittanut ainakin osan säästöistään ja sinne on valmistumassa Formula-ykkösille suunniteltu rata. Lienee vain ajan kysymys, koska runsaasti turistivirtoja paikalle houkutteleva Venäjän osakilpailu ajetaan niin lähellä Uukuniemeä, että kauniina tyynenä kesäiltana kilvanajon äänet kantautuvat Pyhäjärven rannalle asti.

 

Lisäksi unohtaa ei sovi myöskään sitä, että Venäjällä suunnitellaan peräti uuden tiedekaupungin perustamista Uukuniemen rajanaapuriin Kurkijoelle. Uskon, että moni kansainvälisen tason tiedemies ja muu erityisosaaja tulee vielä jatkossa hyödyntämään Hotelli Uukuniemen palveluja ja vieläpä isolla rahalla.

 

 


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi