Blogi

Vanhus kuoli Helsingissä

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 21.03.2020 19:41

Blogi >>

Vanhus on kuollut tänään Helsingissä, ja teksti-tv:kin sen kertoo, koska kuolinsyynä oli korona. Presidentti esitti asiasta surunvalittelunsa, kuten oikein on. Myös psykologi rauhoitteli teksti-tv:llä Suomen kansaa, joka myöskin on oikein. Moni vielä tulee Suomessakin kuolemaan influenssaan ja nähtäväksi jää, ylletäänkö vuoden 1957 aasialaisinfluenssan lukemiin, jolloin maassamme kuoli siihen tautiin peräti 1.800 kansalaista. Siitä huolimatta siitäkin koettelemuksesta selvittiin.

 

Kaiken ahdistuksen keskellä kannattaa muistaa, että koronavirus on tähän mennessä pelastanut ennenaikaiselta surmalta enemmän ihmisiä, mitä se on tappanut. Nimittäin Kiinan tautiepidemian hiljentämissä teollisuuskaupungeissa on kymmeniä tuhansia ihmisiä pelastunut elämälle, koska ilma on siellä puhdistunut eikä tapa entiseen malliin. Ja Venetsian koronan puhdistamissa kanavissa uiskentelevat pitkästä aikaa delfiinit, koska ympäristöä pilaava massaturismi on loppunut tautivaaran vuoksi.

 

Jokin aika sitten kerroin, että ensimmäisen maailmansodan aikana puhjennut espanjantauti tappoi maapallolla lähes 100 miljoonaa ihmistä. Se ei ole koko totuus asiasta, koska tämä vaarallinen lintuinfluenssa ilmeisesti myös pelasti suuren joukon ihmisiä. Nimittäin vuonna 1918 näytti siltä, että Saksa liittolaisineen voittaa sodan. Sen vihollinen Venäjä oli romahtanut ja tehnyt rauhan, eivätkä amerikkalaisjoukot olleet vielä ehtineet kunnolla vahvistamaan Saksan vihollisia.

 

Saksan armeija vaikutti lyömättömältä ja niinpä Suomenkin johto laski sen vaihtoehdon varaan ja valitsi saksalaisen prinssin maamme kuninkaaksi. Sitten ihan yllättäen kesken lupaavan sotimisen Saksan voitokas armeija antautui, vaikka ei ollut kärsinyt mitään suuria tappioita. Olen jostain kirjasta lukenut, jonka nimen päälle en nyt pääse, että Saksan keisarikunta ja sen voitokas armeija romahtivat espanjantaudin uhreina. Sotasensuurin oloissa tietoa lintuinfluenssan aiheuttamista tuhoista ei oltu vuodettu maailmalle tai edes Saksan kansalle, joka saattoi jälkeenpäin uskoa kaikenlaisiin salaliittoteorioihin.


Takaisin

Kommentit

Kirjoittanut Hannu M 22.03.2020 02:09
Tällaiset espanjantaudit ym. pandemiat ovat aina olleet historiassa ja poistaneet heikot yksilöt aivan niinkuin luonossakin eläimillä, heikot karsitaan pois. Nykyään 90-107 vuotiaita nukutetaan sängyssä, välillä käännellen, vaipat housuissa, lääkitään ovat sitten suu auki (olen nähnyt) lääketokkurassa, useat eivät muista mitään, eivätkä tunne ketään läheisiäkään. Omaisille raskasta ei ihme että muistisairautta sanotaan "omaisten sairaudeksi" Niin "raa'alta" kuin tämä kirjoitukseni kuulostaakin, niin haluaisitko sinä tällaista elämää loppuvaiheessa? Minä en. Saadaahan siinä ihmisten keski elinikä tilastoissa nousemaan "lääketieteen" nimissä.

Kommentoi