Blogi

VIFK ja WIFK

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 29.07.2020 16:40

Blogi >>

Tuo eilen mainittu VIFK on hieman harhaanjohtava urheiluseuran lyhennys, koska Suomessa on ollut kaksi VIFK:ksi lyhennettyä palloilujoukkuetta nimittäin Viipurin IFK ja Vaasan IFK. Molemmat ovat menestyneitä palloilujoukkueita. Muistelen, että viipurilaiset saavuttaneet jääpallossa SM-hopeaa ja vaasalaiset ovat voittaneet jalkapallossa peräti SM-kultaa. Tuossa hopeaa voittaneessa jääpallojoukkueessa pelasi kenraali Gustav Häglundin Voldemar isä, joka myös kohosi pelaajauransa jälkeen kenraalikuntaan. 

 

Viipurin IFK kasvatteja oli myöskin Dannyn vaarina kuuluisaksi tullut pirtukauppias ja ihmissalakuljettaja Algot Niska, joka joidenkin tietojen mukaan olisi tehnyt Tukholman olympiakisojen ratkaisevan tärkeässä semifinaaliottelussa Italiaa vastaan yhden Suomen joukkueen kolmesta maalista. Suomi voitti Italian 3-2, mutta juhli sitten voittoaan vähän väärään aikaan vähän liikaa ruotslaisten ilmoitettua seuraavalle mitaliottelulle väärän alkamisajan ja pronssipelissä Hollanti sitten voitti väsyneet poikamme 9-0.

 

Jotta asiat eivät olisi liian yksinkertaisia, pitää muistaa, että Suomessa on myös palloiluseura Wifk.  Wifk, eli Willmanstrand ifk, on lappeenrantalainen seura, joka on tainnut kunnostautua ennen kaikkea kovien miesten ja kauniiden naisten vaativassa palloilulajissa nimeltään futsal ja voittanut siinä jopa SM-kultaa. Tietääkseni Lappeenranta on ihan yhtä vähän ruotsinkielinen kaupunki kuin Kuopiokin. Luulen, että Wifk:n nimen selitys on se, että Lappeenrannassa toimi ennen tekninen korkeakoulu ja että kyseessä on jonkinlainen teekkarihuumori.

.


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi