Blogi

Vilho Petteri Nenonen ja 7

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 09.08.2017 17:59

Blogi >>

Kuopion muistolaattakävelyllä paljastui, että Suomen tykistön isä Vilho Petteri Nenonen on syntynyt naapurissani ja saanut paikalle oman pronssilaattansa. Nenonen on jäänyt historiaan suurena matemaattisena nerona. Siitä osoituksena hänen aloitteestaan opetetaan maamme koululaisia tekemään 7-numeroon poikkiviiva, toisin kuin nykyajan tietokoneet tekevät. Poikkiviivalla pyrittiin manuaalisella kaudella ehkäisemään 1 ja 7 sekoittuminen keskenään, joka asia tykistön parissa tapahtuessa voisi aiheuttaa jopa henkilövahinkoja.

 

Itsekin ilmeisesti jään jälkipolvien mieleen matemaattisena nerona, koska olen työpaikan ainakin kahvipöydässä esittänyt, että nykyajan tietokoneissa tulisi i-,1-,l-,o-,O- ja 0-merkkien muotoa muuttaa niin, etteivät ne jatkossa aiheuttaisi ongelmia. Varsinkin erilaisten koodien ja salasanojen yhteydessä edellä mainittujen merkkien epäselvyydet aiheuttavat ainakin mentaalisia vahinkoja tietokoneen käyttäjien keskuudessa, mutta eivät onneksi henkilövahinkoja kuten tykistön puolella.

 

Matemaattisen lahjakkuuden lisäksi uskon omaavani myös kielellistä lahjakkuutta, koska nyt esitän, että tietokoneista vaikkapa tongeilla poistetaan ä- ja ö-näppäimet, jotka aiheuttavat vain sekaannusta kansainvälisissä asioissa, koska monista kielistä ne puuttuvat ja kyseiset kirjaimet korvataan jatkossa seuraavan nakoisilla merkeilla: JA O.


Takaisin

Kommentit

Kirjoittanut Hannu M 09.08.2017 18:57
Äijä ois Aija, älä -ala, säkki-sakki, näin-nain eilen naapurin rouvaa. Tässä vain muutama esim. Mukavia sananmuunnoksia tulisi, joistakin vois syntyä aikamoinen älämölö, vai oliko se alamolo?

Kommentoi