Blogi

Ylemmän tason jännitysnäytelmä Keskuskentällä

Kirjoittanut Aulis Koivistoinen 27.07.2020 15:11

Blogi >>

Yllättävän tiukille joutui Kups pelatessaan eilen Keskuskentällä Seinäjoen Pallokerhoa vastaan. Kups voitti itse pelin vain 2-1, laukaukset 14-7 ja kulmat 10-5, joten harvianisen tiukka vääntö oli kyseessä. SJK siis antoi kuopiolaisille paljon tiukemman vastuksen kuin Inter tai FC Lahti. Kups johti 18 minuutin jälkeen jo 2-0, mutta sitten ottelu tasoittui kummasti. Varsinkin sen jälkeen, kun pohjalaisilta ajettiin yksi mies kentältä, Kups oli hätää kärsimässä. Viime vuonna Kupsin mestariksi valmentanut ja sen jälkeen Seinäjoelle muuttanut Jani Honkavaara voisikin ottaa edellä mainitun seikan huomioon ja jatkossa peluuttaa joukkuettaan vain kymmenellä miehellä.

 

Se merkille pantava erikoisuus kentällä nähtiin tosin vasta ottelun loppupuolella, että pitkästä aikaa Kupsin joukkueessa oli savolaisenemmistö, eli yhtä aikaa kentällä nähtiin kuusi maakunnan miestä. Tosin avauskentällisessä oli maakunnan miehiä vain neljä, joista Joel Vartiainen teki seitsemän vuoden tauon jälkeen paluun avaukseen. Mieheltä taisi välillä kulua jokunen vuosi Amerikan yliopistopeleissäkin. Merkille pantavaa on sekin, että sekä Kupsin maakunnan miehet että joukkueen afrikkalaisvahvistukset muistuttavat hämmästyttävän paljon Heikki Konttisen veistämää Kuopion torin Veljmies-patasta.

 

Katsomossa taas kuultiin se erikoisuus, että yhdestä juopuneesta pohjalaisesta lähtee enemmän ääntä kuin 2.000 savolaisesta. Savolaisten katsojien kunniaksi on laskettava se, että pohjalaisen uho synnytti pelkkää huvittunutta myötätuntoa. Tilanne olisi voinut olla toinen, mikäli Kups olisi hävinnyt pelin. Tässä yhteydessä kannattaa muistuttaa siitä, että huomenna 28.7.2020 tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun Kups on viimeksi hävinnyt Veikkausliigassa. Silloin sarjasta pudonnut Kokkolan Palloveikot oli kotikentällään parempi lukemin 2-1. Silloinkin kuopiolaiset hävisivät, koska paluulento Euro-kentiltä myöhästyi pahasti.

 

Kups-SJK-pelin kohokohdat voi katsoa tästä linkistä:

https://www.is.fi/veikkausliiga/

art-2000006582915.html

 


Takaisin

Kommentit

Ei löytynyt

Kommentoi